You are currently viewing Tre råd: Sådan kan du have mere sjov som forælder

Tre råd: Sådan kan du have mere sjov som forælder

For rigtig mange mennesker er noget af det vigtigste i verden, at ens børn har det godt. Det kan til gengæld også være ret hårdt at skulle sørge for sit barn, mens du har en hverdag ved siden af og gerne også selv vil have det lidt sjovt.

Heldigvis kan de to sagtens kombineres, og du behøver slet ikke at gå på kompromis hen over midten for at få det sjovere som forælder.

Læs med her og bliv klogere med tre gode råd til dig, så du kan have det mere sjovt som forælder.

Prioritér tid sammen

Det er nok noget af det allervigtigste. Du kan med virkelig stor fordel overveje at planlægge tid sammen. Det vil altså sige, at du kan tage tid ud af din hverdag eller din uge til ekstraordinært at være sammen med din familie.

Det er naturligvis noget, der helst skal planlægges med de andre, fordi ellers falder det en smule til jorden.

Du kan for eksempel bruge den særlige tid til at gøre noget, som I ellers ikke ville gøre normalt. Det kunne for eksempel være at tage på tur i naturen eller gå i biografen og se en god og sjov film sammen.

Det er noget, der kan gøres på tværs af hele familien, og du vil endda også opleve, at det simple i hverdagen bliver sjovere, hvis I har nogle særlige stunder sammen, der kan styrke jeres forhold og gøre verden bare en smule sjovere for alle.

Det kan også være en god idé at investere i noget godt legetøj. Du kan for eksempel tjekke hjemmesider som altileg.dk ud.

strand

Snak med andre forældre

Det kan være en vildt god idé at snakke med andre forældre. Du tænker måske, at det er der slet ikke tid til, og det vil være alt for besværligt. Tværtimod kan alle have stor gavn af det, for du kan for eksempel planlægge aftaler med andre forældre som legeaftaler eller tur i biografen sammen.

Kun fantasien sætter grænser, og hvis du kan finde en anden forælder, hvis barn måske allerede kender dit barn, kan det være en god mulighed for at have det lidt sjovt.

I kan have en hyggeaftale, mens børnene har en legeaftale på samme tid.

Husk at nyde det

Det er så vigtigt, at du husker at nyde det. Halvfems procent af glæden kan komme, hvis du bare husker at sætte pris på dine børn og din familie.

Leave a Reply