You are currently viewing Sådan vælger du den rigtige kattemad til familiens kat

Sådan vælger du den rigtige kattemad til familiens kat

I dag er udvalget af foder stort, og derfor kan det være en uoverskuelig opgave at vælge, hvilket der er det bedste for lige netop din kat. Når du giver din kat det rette foder, har det stor betydning for, hvordan din kat har det, og dermed kan det korrekte kattemad ændre jeres forhold. Læs med herunder, og bliv klogere på, hvordan du vælger det rigtige foder til din kat.

Din kat har brug for protein og fedt

Det er vigtigt, at din kat ikke mangler vigtige næringsstoffer i dens kost, da det er afgørende for om den er velfungerende og glad. Af natur er katten et rovdyr og er skabt til at fange fugle og mus, og de får dermed deres næring fra fedt og protein. Kulhydrater er ikke et stort behov for katten, da den er en udpræget kødæder. Det er i kødet, du finder proteinerne og fedtet, din kat har brug for, og derfor skal du vælge kattemad, der indeholder dette.

Variation er ikke nødvendigt for din kat

Vi mennesker har brug for en sund og varieret kost, men det har vores kat ikke. De fleste katte vil faktisk foretrække at indtage det samme foder hver dag. Dette kan godt give udfordringer ved et sygdomsforløb, hvor din kat har andre kostbehov, da den kan føle sig utryg ved at skulle spise noget nyt foder. Dette findes der dog løsninger på, hvilket kan det ved overgangen være en god idé at køre det nye kattemad ind ved at blande med det vante.

Hvordan er din kats behov og spisevaner?

Når du skal vælge den helt rigtige foder til din kat, er det meget vigtigt at tage højde for, hvor gammel din kat er. Med alderen følger der nemlig forskellige ernæringsbehov, og de rigtige næringsstoffer i kattemaden er altafgørende for, at din kat er sund og får det, den har brug for. Derudover er det vigtigt at kigge på din kats spisevaner. Det kunne for eksempel være dens appetit, hvilket ikke må forveksles med, om din kat er kræsen. Hvis din kat har nedsat appetit, kan det være et tegn på sygdom, og hvis der derimod er tale om, at den er kræsen, skal du finde noget andet foder, der er rigtigt for den.

 

Leave a Reply