You are currently viewing Det skal du vide, før du køber hest til familien

Det skal du vide, før du køber hest til familien

Heste er et stort ansvar – ikke kun tidsmæssigt, men også finansielt. Ridning er en af de dyreste sportsgrene, da det ofte indebærer købet af en hoppe eller hingst, som skal have dyrlæge, opstaldning, foder og meget mere. Er du i tvivl om, om du er klar til opgaven? Så læs med herunder, og få en kort liste over ting, du skal vide, før du køber en hest.

Tid og overskud

Noget af det absolut vigtigste, du skal vide, før du køber dyret, er at en det kræver enormt meget tid og overskud. Dyret kræver ikke kun mad og vand, men også en masse opmærksomhed. Det er enormt tidskrævende, og du skal derfor være 100 procent indforstået med, at din hverdag vil være præget af tid i stalden. Hvert år ses der flere og flere tilfælde af vanrøgte heste. Dette er dyr, som ingen tager sig af, og som blot sulter og lider på en mark. Overvej derfor din beslutning grundigt, før du tager et endeligt valg!

Økonomi og udgifter

En anden ting du skal huske er det økonomiske aspekt. Som tidligere nævnt er heste ikke kun dyre at købe, men også enormt dyre at passe. Den skal have regelmæssig smed, dyrlæge, mad, vand og en masse udstyr. Udstyret alene kan komme til at koste dig en masse penge, hvis du ikke passer på. Selvom der selvfølgelig kan være forskel på prisniveauet, skal du altså være opmærksom på, at det er en dyr hobby, og ikke blot er noget, man kan smide fra sig igen, når det bliver kedeligt. Er du i tvivl om, hvor vidt du har økonomi til hesten eller ej, er det en god ide at genoverveje beslutningen og vente, til du har pengene.

Leave a Reply